“Jos johonkin ryhdyn, niin haluan tehdä sen
mahdollisimman hyvin!”

Klaus on syntynyt -70 luvulla eteläpohjalaiseen yrittäjäperheeseen.
Hän on luonut nousujohteisen bisnes- ja työuran Jalas-jalkineistaan tunnetussa Urho Viljanmaa Oy:ssä. Hänen johdollaan perinteikkään perheyrityksen liikevaihto lähes kaksinkertaistui ja tuottavuus kolminkertaistui vuosina 2001-2006. Positiivisen kehityksen mahdollisti määrätietoinen ja vaativa uudistustyö, josta Urho Viljanmaa Oy palkittiin Suomen Yrittäjien valtakunnallisella yrittäjäpalkinnolla vuonna 2006. Samana vuonna yritys valittiin myös Suomen 20 parhaimman työpaikan joukkoon.
Klaus Viljanmaan työ yrityksen johtajana ja kehittäjänä toi hänelle Ernst&Youngin Challenger Entrepreneur of the Year –palkinnon vuonna 2007.

Onnistuneen yrityskaupan jälkeen vuonna 2008 Klaus Viljanmaa toteutti yksityiselämään liittyvän unelmansa ja muutti Wichitaan, Yhdysvaltoihin. Konsulttipalvelujen lisäksi hän toimii riskisijoittajana ja bisnesenkelinä suomalaisille start-up-yrityksille.

”Jos johonkin ryhdyn, haluan tehdä sen mahdollisimman hyvin. 20-vuotisella yrittäjäurallani minulla on ollut mahdollisuus oppia suomalaisessa ja kansainvälisessä liiketoiminnassa tarvittavaa pelisilmää ja diplomatiaa.”
”Haluan osallistua hankkeisiin, joista olen todella kiinnostunut ja haluan tehdä työni niin hyvin kuin osaan. Suora ja energinen luonteeni on osoittautunut vahvuudeksi amerikkalaisessa liike-elämässä. Se tuo projekteihin tilannehallintaa, diplomaattisesti hoidettuna.”
”Itsensä kehittäminen on jatkuva prosessi ja vaatii tietoista valmentautumista. Tätä periaatetta pääsen soveltamaan myös harrastuksissani, joita ovat maratonjuoksu, sukeltaminen, lentäminen ja kilpa-autoilu.”


Klaus Viljanmaa

Picture3